Recepty > omáčky > pikantní omáčka s vařeným kolenem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vepřové koleno, 1 vařené vejce, 200 g sterilovaných okurek, 200 g cibule, 4 lžíce pikantní hořčice, 4 lžíce oleje, 4 lžíce krenexu, 1 citron, pepř, špetka cukru, petrželka, řeřicha, sůl
Jak připravit tento recept:
Hořčici smícháme s olejem, osolíme, opepříme, přidáme cukr a vyšleháme s citronovou šťávou. Přimícháme jemně sekanou cibuli, okurku, vařené vejce a krenex. Do hotové omáčky vmícháme petrželku a řeřichu. Podáváme k teplému vařenému kolenu a pečivu.
Další recepty:
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme.
Hlíva ústřičná s těstovinami dusíme s malým množstvím tekutin.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Vepřové koleno na červeném víně vyjmeme a naporcujeme.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Chilli con carne nakonec krátce prohřejeme.
Polévka z nivy a mléka dle potřeby.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Brusinková omáčka ke grilovanému masu
Dozvíte se zde, jak se připravuje pikantní omáčka s vařeným kolenem a recept na přípravu.