Recepty > polévky > pikantní polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g vepřové plece, 150 g anglické slaniny, 2 cibule, olej, 4 papriky, 1 malá červená řepa, 100 g kysaného zelí, 2 lžíce kečupu, kostka masoxu, sůl, pepř, sladká paprika, bobkový list, špetka šafránu
Recept na přípravu:
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, slaninu a opečeme ze všech stran. Přidáme očištěnou, jadérek zbavenou a na kousky nakrájenou papriku, oloupanou a nakrájenou řepu, zelí, koření a kečup. Směs mírně osolíme, přidáme rozdrobený masox, zalijeme vodou a mírně asi tři čtvrtě hodiny vaříme. Do hotové polévky můžeme přidat lžíci kysané smetany.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zelňačka s fazolemi kterou přilijeme šlehačkou.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Eintopf z luštěnin a zeleniny.
Vegetariánský boršč necháme přejít varem a podáváme.
Pikantní česnečka s nadrobno posekanou petrželkou.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Šunkový svítek do polévky pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Králičí polévka se smetanou a houbami.
Pikantní kuřecí nudličky
Pikantní polévka přináší na české talíře svoji chuť.