Recepty > omáčky > pikantní rajčatový dip na hranolky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
olivový olej, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, špetka mletého chilli, 2 konzervy (celkem 800 g) sekaných rajčat, 2 lžíce worchesterové omáčky, 1 lžíce kořenící směsi tabasco, 2 lžičky cukru, 1 lžíce červeného vinného octa
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém olivovém oleji doměkka opečeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme špetku chilli koření a minutku mícháme. Přilijeme rajčata, worchesterovou omáčku, 1 lžíci tabasca, 2 lžičky cukru a 1 lžíci červeného vinného octa. Vaříme na mírném plameni asi půl hodiny (hmota by měla zhoustnout). Necháme vychladnout. Podáváme s hranolky a majonézou.
Další recepty:
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Rajčatový dip podáváme ke grilovanému masu.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme šlehačkou.
Kuře pečené na zakysané smetaně podáváme s vařenými bramborami a kompotem.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Dip k masu necháme vychladit.
Pikantní kuřecí guláš z nudliček kuřecího masa.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Rajčatový dip k mexickým nachos z kečupu.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Plněná mexická tortilla kterou plníme směsí z rajčat.
Rajčatový koláč podáváme horký s podmáslím nebo acidofilním mlékem.
Brusinková omáčka k masu
Dozvíte se zde, jak se připravuje pikantní rajčatový dip na hranolky a recept na přípravu.