Recepty > kuře > pikantní řízky z trouby
Potřebné suroviny:
4 kuřecí nebo krůtí řízky, strouhanka (+ kukuřičné lupínky), 400 g bílého jogurtu, 2 vejce, 4 lžičky hořčice, 4 stroužky česneku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř, trocha oleje, špejle
Postup přípravy:
Alespoň hodinu předem si připravíme marinádu z jogurtu, hořčice, česneku, soli, pepře, tymiánu, rozmarýnu a vajec, do které vložíme naklepané řízky a dáme do ledničky. Předehřejeme si troubu, na plech dáme pečící papír a na něj pár špejlí, aby se nám maso a jeho obal nepřilepilo na pečící papír. Maso vyjmeme z marinády a obalíme ho ve strouhance. Poklademe ho na špejle a pečeme v troubě při 200 °C cca 40 minut (po každých 10 minut obracíme).
Další jídla:
Plněná hovězí roláda s rýží.
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Pečené kuře na bílém víně necháme prohřát.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Těstoviny s listovým špenátem a zbytkem parmezánu.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kuře na víně povaříme.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Medové kuře se zelím a žampiony
Recept na přípravu jídla pikantní řízky z trouby.