Recepty

Recepty > ostatní > pikantní utopenci se zelím

Pikantní utopenci se zelím

Suroviny potřebné pro přípravu jídla:

1,5 kg cibule, 15 libových párků, 1 balíček kysaného zelí, 15 naložených feferonek, 1 sklenice sterilované kapie
nálev: 3 lžíce cukru, 1,5 litru vody, 0,5 litru octa, 1 lžička vegety, 2 bobkové listy, 7 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 1 balíček Deko

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme nálev. Vodu s octem, cukrem a kořením svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Poté nálev necháme vychladit. Pětilitrovou sklenici od okurek vymyjeme. Zelí si otevřeme.

Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Párky oloupeme a podélně v nich v polovině nařízneme otvor. Otvor otevřeme a naplníme kolečky cibule.

Dno sklenice pokryjeme cibulí a přidáme trochu kysaného zelí a feferonku. Na zelí rozložíme 3 naplněné párky. Na párky položíme opět vrstvu cibule, zelí a také přidáme feferonky a kapii. Opět dáme vrstvu párků, cibule, zelí, feferonky a papriky. Pokračujeme do vyčerpání párků. Poslední vrstvou je cibule se zelím, feferonkami a paprikou.

Vychladlý nálev scedíme a zalijeme jím připravenou sklenici. Necháme obsah sklenice sednout, a pak do ní dolijeme další část nálevu, aby vše bylo pečlivě ponořené.

Připravené pikantní utopence necháme aspoň týden uležet v chladu.

Další recepty:
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Pikantní zelňačka s brambory.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Jednohubky s tresčími játry, do každé zabodněte bodlo s citronem a polovinou rajčátka.
Jednohubky s česnekovou pomazánkou ozdobíme vlašskými ořechy.
Bramboráky se zelím osmažíme z obou stran dozlatova.
Pikantní utopenci necháme v chladu uležet.
Recept na domácí klobásy které pečeme v troubě.
Rychlí domácí pikantní utopenci jíme s chlebem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmazánem.
Rychlí utopenci jíme vychladlé.
Pikantní guláš

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo pikantní utopenci se zelím.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.