Recepty > kuře > pilaf z poloviny kuřete
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
polovina kuřete, sůl, 50 g másla, 250 g rýže, 70 g másla, 40 g cibule, 2 rajčata, 750 ml vývaru
Postup přípravy:
Polovinu kuřete vykostíme a maso nakrájíme na nudličky. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na které vložíme nakrájené maso, osolíme a za stálého míchání osmažíme. Na pánvi v rozpuštěném másle zpěníme jemně nakrájenou cibulku. Rýži propláchneme, řádně osušíme a přidáme na pánev k cibulce. Za stálého míchání ji dusíme až zesklovatí. K rýži přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, orestujeme a přidáme k opečenému drůbežímu masu. Lehce promícháme, vlijeme vývar, zakryjeme pokličkou a v troubě dusíme asi 30 minut do měkka. Pilaf podáváme jako samostatný pokrm.
Další jídla:
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou překryjeme při pečení alobalem.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Sýrová polévka se zeleninou ozdobená zelenou petrželkou.
Kuřecí pilaf podáváme obložený čerstvou zeleninou.
Pikantní česnečka s nadrobno posekanou petrželkou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené kuře na bílém víně s vařenými či jinak upravenými brambory.
Kuřecí řízky v česnekovém těstíčku usmažíme na rozehřátém oleji.
Pikantní vepřové plátky obložíme plátky sýra, který necháme roztát.
Pilaf s kuřecím masem
Recept, podle kterého je hračka připravit pilaf z poloviny kuřete.