Recepty > moučníky a dezerty > pirožky plněné meruňkami z listového těsta
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budeme potřebovat: sušené meruňky, listové těsto, cukr, vejce
Recept na přípravu:
Sušené meruňky opláchneme v teplé vodě, dáme je do kastrolu, zalijeme vařící vodou, aby byly ponořeny a vaříme je 10 minut, pak je dáme okapat na síto.
Pirohy připravíme z kupovaného listového těsta. Rozválíme těsto na pruh silný asi půl centimetru a tvořítkem vykrajujeme kolečka, která lehce navlhčíme vodou. Doprostřed každého kolečka dáme trochu nádivky, kterou posypeme cukrem. Nádivku přikryjeme druhým kolečkem a pevně stiskneme okraje, aby se těsto dobře spojilo. Pirohy pak urovnáme na plech navlhčený vodou, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě asi 15 minut.
Další recepty:
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Langoše smažíme.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Pirožky plněné masem
Pirožky plněné meruňkami z listového těsta vykouzlí na stole lahodnou chuť.