Recepty > moučníky a dezerty > piškotová roláda
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 vajec, 150g krupicového cukru, 100g polohrubé mouky, 1 lžíce oleje
Recept na přípravu:
Z bílků ušleháme měkký sníh. Po trochách zašleháváme cukr a ušleháme tuhý hustý sníh. Rychlost snížíme na minimum a zašleháme žloutky jeden po druhém. Nakonec zlehka ručně vmícháme mouku a olej. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C (asi 10 minut). Po vytažení z trouby opatrně nožem oddělíme okraje těsta od papíru či plechu, jemně poprášíme moukou, na to položíme další kus papíru na pečení a celé to překlopíme na vál. Opatrně sloupneme papír na kterém se to peklo, hned ho však položíme zpátky a celé srolujeme (nový papír-těsto-papír na kterém se to peklo). Necháme vychladnout. Po vychladnutí rozmotáme, potřeme meruňkovou marmeládou, na ni rozetřeme krém a znovu srolujeme. Povrch rolády potřeme zbytkem krému a posypeme (kakaem, kokosem, mletými ořechy...).
Další recepty:
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Ořechová bábovka se žloutky.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta dozdobíme šlehačkou.
Piškotová roláda s jahodami můžeme dozdobit případným zbytkem šlehačky.
Jahodová polévka
Piškotová roláda umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.