Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > pita chleba s moravským uzeným a pečenými paprikami

Pita chleba s moravským uzeným a pečenými paprikami

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 červené papriky
2 žluté papriky
4 kousky pita chleba
100 g krémového sýra (gervais)
1 velká hrst polníčku
200 g moravského uzeného masa

Recept na přípravu:

Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem, položíme na něj omyté a osušené papriky a plech vložíme do střední části trouby. Papriky pečeme 20 minut. Pak papriky přesuneme do hrnce a ten uzavřeme pokličkou. Necháme asi 15 minut zapařit, poté papriky oloupeme a zbavíme jádřinců. Pita chleba z obou stran navlhčíme a vložíme do zapnuté trouby asi na 3 minuty. Teplé placky podélně rozkrojíme na poloviny a obě části zevnitř potřeme sýrem. Na jednu část rozložíme polníček, polovinu opečené a oloupané červené papriky, čtvrtinu plátků uzeného masa a polovinu žluté papriky. Přiklopíme druhou polovinou.

Další recepty:
Dip do tortilly necháme rozležet.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Plněná mexická tortilla pečená nasucho.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Škubánky recept na přípravu.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Chléb pita s kuřecí směsí

Recepty
Motto

Pita chleba s moravským uzeným a pečenými paprikami vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.