Recepty

Recepty > vepřové maso > pivovarské závitky s ledvinkami

Recept - Pivovarské závitky s ledvinkami

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

4 plátky vepřové kýty, 100 g vepřových ledvinek, 1/2 l mléka, 2 cibule, 60 g uzeného masa, sůl, pepř, 2 vejce, hladká mouka, olej nebo sádlo, 200 ml světlého piva, 1 lžíce kečupu, párátka

Postup přípravy:

Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky a lehce povaříme v mléce. Na rozehřátém oleji osmažíme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme ledvinky a nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a za stálého míchání necháme vejce srazit.

Náplň rozdělíme na plátky vepřové kýty, které stočíme, upevníme párátky a obalíme v mouce. Závitky osmahneme na cibuli, podlijeme pivem, přidáme kečup a zvolna dusíme do měkka.

Jako vhodnou přílohu podáváme k pivovarským závitkům s ledvinkami šťouchané brambory a kysané zelí.

Další recepty:
zapečené vepřové závitky, pivovarský tokáň, houbový guláš, guláš bez míchání, katův šleh z vepřového masa, segedínský guláš, grilovaná krkovice, vepřové závitky s omáčkou z modrého sýra, srbský džuveč, domácí klobásy, vepřové řízky na řecký způsob, nakládaný bůček, bůčkové knedlíky s kysaným zelím, zavařené vepřové maso, vepřo knedlo zelo

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.