Recepty > vepřové maso > pivovarské závitky s ledvinkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky vepřové kýty, 100 g vepřových ledvinek, 1/2 l mléka, 2 cibule, 60 g uzeného masa, sůl, pepř, 2 vejce, hladká mouka, olej nebo sádlo, 200 ml světlého piva, 1 lžíce kečupu, párátka
Postup přípravy:
Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky a lehce povaříme v mléce. Na rozehřátém oleji osmažíme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme ledvinky a nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a za stálého míchání necháme vejce srazit.
Náplň rozdělíme na plátky vepřové kýty, které stočíme, upevníme párátky a obalíme v mouce. Závitky osmahneme na cibuli, podlijeme pivem, přidáme kečup a zvolna dusíme do měkka.
Jako vhodnou přílohu podáváme k pivovarským závitkům s ledvinkami šťouchané brambory a kysané zelí.
Další recepty:
zapečené vepřové závitky, pivovarský tokáň, houbový guláš, guláš bez míchání, katův šleh z vepřového masa, segedínský guláš, grilovaná krkovice, vepřové závitky s omáčkou z modrého sýra, srbský džuveč, domácí klobásy, vepřové řízky na řecký způsob, nakládaný bůček, bůčkové knedlíky s kysaným zelím, zavařené vepřové maso, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.