Recepty > zelí > placičky s hlávkovým zelím a uzeným masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
polovina hlávky bílého zelí, polohrubá a hladká mouka (celkem 4-6 polévkových lžic), 150 g libového uzeného masa, 500 ml mléka, 2 vejce, olej na smažení, mletý kmín, sůl
Recept na přípravu:
Připravíme si těsto, do něj přidáme libové uzené maso nakrájené na kostičky a zelí. Z toho všeho si připravíme těsto, ze kterého pak na rozehřátém oleji usmažíme placičky.
Další recepty:
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Zelňačka s klobásou do které přidáme kysanou smetanu na zjemnění.
Placičky z kuřecího masa smažíme na rozpáleném oleji.
Chlebové placky opékáme na pánvi s několika kapkami oleje.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Bůčkové knedlíky s kysaným zelím propícháme párátkem.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou krásně nasáknou šťávou.
Rybí placičky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší placičky s hlávkovým zelím a uzeným masem.