Recepty > kuře > plátky po staročesku
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecího masa, sůl, 4 plátky másla, 1 kyselé jablko, 10 stroužků česneku, vývar
Postup přípravy:
Maso vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a poklademe máslem. Přidáme oloupané stroučky česneku a čtvrtiny oloupaného jablka. Vše upečeme doměkka. Česnek a jablko rozmačkáme do šťávy.
Další jídla:
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pikantní zelňačka, vše krátce povaříme.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Telecí řízek podáváme s bramborem a plátkem citronu.
Ruské pirožky plněné zelím pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C.
Kachna na divoko s omáčkou.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Smažená kuřecí křídla podáváme s narůzno upravovanými brambory.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Pilaf s kuřecím masem a rajčaty
Recept na přípravu jídla plátky po staročesku přináší na talíř inspiraci.