Recepty > rajčata > plněná rajčata jako studený předkrm
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
středě velká spíše tvrdá rajčata, sůl
Postup přípravy:
Rajčata omyjeme, osušíme, seřízneme ostrým nožem vršky, větší část dužiny vydlabeme, vnitřky osolíme a naplníme různými náplněmi - šunkovou majonézou, vaječnou či šunkovou pěnou, sýrovou náplní, bramborovým, vlašským či jiným salátem apod. Plněná rajčata šikmo přiklopíme seříznutými vršky, ozdobíme a podáváme vychlazené jako studený předkrm.
Recepty na další jídla:
Rajská omáčka s knedlíkem.
Houbová omáčka se smetanou dochucená cukrem, solí a citronovou šťávou.
Bramborový salát necháme odležet.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Bramboračka s houbami které vaříme do změknutí.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem..
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Plněná hovězí roláda
Recept, podle kterého je hračka připravit plněná rajčata jako studený předkrm.