Recepty > kuře > plněné kuře s nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, koření na pečené kuře nebo grilovací koření
Nádivka: 5 rohlíků, 2 dl mléka, 25 g hery, 1 malá cibule, 4 stroužky česneku, 2-3 vejce, 100-150 g uzeniny, sůl, pepř, majoránka
Postup přípravy:
Den předem si připravíme nádivku: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme horkým mlékem s rozpuštěnou herou, chvíli počkáme až se vsákne do rohlíků a poté přidáme vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, nadrobno pokrájenou uzeninu, rozmačkaný česnek, majoránku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Nádivka nesmí být příliš hustá, protože do rána v ledničce ztuhne.
Kuře omyjeme a osušíme. Nádivku naplníme dovnitř kuřete a pod uvolněnou kůži. Kuře zvenku osolíme, posypeme kořením a vložíme do vymazaného pekáčku. Pokud nám zbylo trochu nádivky, zformujeme do bochánku a přidáme na pekáč ke kuřeti. Podlijeme trochou vody a pečeme pomalu 200 °C asi hodinu a čtvrt zakryté a poté ještě 15 minut odkryté. Podle potřeby podléváme vodou, občas můžeme kuře polít vypečenou šťávou. Podáváme s rýží, vařenými bramborami či bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Omáčka z mandlí k uzenému masu.
Palačinky s masovou náplní ke kterým podáváme zeleninový salát.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Kuře s kopřivovou nádivkou podáváme s vařenými brambory.
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Nejlepší kuře s nádivkou podáváme z bramborem.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Jarní bramborová polévka se sýrem.
Bramborová kaše z mléka a brambor.
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Kuře s bramborovou nádivkou
Recept na přípravu jídla plněné kuře s nádivkou.