Recepty > zelí > plněné zelné listy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hlávka zelí, 1 velká cibule, 6 stroužků česneku, olej, 500 g pomletého bůčku, 1 hrnek rýže, 1 konzerva rajského protlaku, 1 lžíce sladké mleté papriky, mletý pepř, 3 lžíce octa, sůl
Recept na přípravu:
Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na rozehřátém oleji dorůžova. Namletý bůček, propláchnutou rýži, rajský protlak a koření promícháme. Přidáme osmaženou cibuli a česnek. 15 minut povaříme mírně osolené vodě s třemi lžicemi octa hlávku zelí aby šly listy zelí dobře odloupnout. Listy naplníme připravenou směsí (přibližně jedna velká lžíce na jeden list) a list smotáme. Připravené listy poklademe do hrnce, podlijeme vodou zbylou po vaření zelné hlávky tak, aby byly zality z jedné poloviny. Dusíme cca 45 minut.
Další recepty:
Staročeská kachna pečená v troubě.
Zelná polévka s klobáskou.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Palačinky plněné žampiony a kuřecím masem naplníme připravenou náplní.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Zelná polévka s bramborem a rozkvedlaným vajíčkem.
Zelné závitky ke kterým přidáme na každou porci lžíci kysané smetany.
Halušky se zelím z brambor.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší plněné zelné listy, toto je recept na jejich přípravu.