Recepty > kuře > plněný meloun
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
3 malé cukrové melouny, 150 ml oleje, 600 g kuřecího nebo krůtího masa, 2 hrnky nasekané zelené cibulky, 3 lžíce petrželky, 50 ml citronové šťávy, 2 hrnky povařené rýže, sůl
Postup přípravy:
Melouny podélně rozpůlíme, vyjmeme semínka a dužinu vydlabeme. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájené maso, osolíme a 15 minut dusíme. Poté vmícháme cibulku, petrželku, citronovou šťávu a ještě chvíli dusíme, aby cibulky změkly. Necháme vychladnout a smícháme s povařenou rýží. Směsí naplníme rozpůlené melouny, které posypeme vydlabanou a posekanou dužninou. Naplněné melouny vložíme do ohnivzdorné mísy a zapékáme při 150 °C asi 20 minut. Plněné melouny podáváme horké, ihned po upečení.
Další jídla:
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Plněná hovězí roláda smažená na oleji.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Kuře na paprice podáváme s knedlíkem.
Medová marináda na maso.
Medové kuře za občasného polévaní vlastní vypečenou šťávou pečeme.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Drůbeží polévka s droby povaříme a okořeníme.
Drůbeží játra na cibulce osmažená na opečenou kůrku.
Kuřecí medailonky v sýrovém těstíčku
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo plněný meloun.