Recepty > kuře > pochoutkové krůtí řízky
Potřebné suroviny:
400 g plátků krůtího masa
sůl
4 lžíce oleje
kari koření
1 lžíce rajčatového protlaku
masový vývar
4 plátky šunky
50 g sýra ementál
kečup
nadrobno nasekaná petrželová nať
Postup přípravy:
Plátky krůtího masa zlehka naklepeme, osolíme, opečeme z obou stran na rozehřátém oleji. Poté trochu posypeme kari kořením, podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka. Když jsou řízky měkké, šťávu vysmahneme do tuku. Na každý řízek položíme plátek opečené šunky a tenký plátek sýra ementál a zapečeme ve vyhřáté troubě. Hotové pokapeme kečupem a dle chuti posypeme jemně nasekanou zelenou petrželovou natí.
Další jídla:
Ruské pirožky plněné zelím pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Telecí řízek podáváme s bramborem a plátkem citronu.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Plněné kuřecí řízky s vařenými brambory.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Krůtí maso na kari podáváme s vařenou rýží.
Pikantní zelňačka, vše krátce povaříme.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Hovězí řízky naruby s vařenými brambory.
Pilaf s kuřecím masem a rajčaty
Recept na přípravu jídla pochoutkové krůtí řízky přináší na talíř inspiraci.