Recepty

Recepty > polévky > podještědská cibulačka

Podještědská cibulačka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Potřebné suroviny jsou napsány v textu receptu.

Recept na přípravu:

Mrkev a celer nakrájíme na kolečka a pak na proužky asi půl cm široké. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, brambory na kostičky a česnek na jemné plátky. Na másle nejdřív orestujeme tvrdou zeleninu dozlatova, pak přidáme cibuli a česnek, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, až je zelenina měkká, ne však rozvařená. Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, vklepneme 3 vajíčka a zamícháme opatrně - tak, aby vejce zůstala trochu pohromadě. Do hotové polévky dáváme plátky pečiva (bageta nebo chleba), na ně dáme trochu strouhaného sýra a zapečeme buď v grilu nebo v rozehřáté troubě.

Další recepty:
Bramboráky z cukety zdobíme cherry rajčátky a salátem.
Drůbková polévka s houbami s na nudličky nakrájeným masem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Fazolačka s uzeným masem dosolená podle chuti.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Cibulačka se smetanou

Recepty
Motto

Podještědská cibulačka přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.