Recepty > polévky > podještědská cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Potřebné suroviny jsou napsány v textu receptu.
Recept na přípravu:
Mrkev a celer nakrájíme na kolečka a pak na proužky asi půl cm široké. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, brambory na kostičky a česnek na jemné plátky. Na másle nejdřív orestujeme tvrdou zeleninu dozlatova, pak přidáme cibuli a česnek, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, až je zelenina měkká, ne však rozvařená. Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, vklepneme 3 vajíčka a zamícháme opatrně - tak, aby vejce zůstala trochu pohromadě. Do hotové polévky dáváme plátky pečiva (bageta nebo chleba), na ně dáme trochu strouhaného sýra a zapečeme buď v grilu nebo v rozehřáté troubě.
Další recepty:
Bramboráky z cukety zdobíme cherry rajčátky a salátem.
Drůbková polévka s houbami s na nudličky nakrájeným masem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Fazolačka s uzeným masem dosolená podle chuti.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Cibulačka se smetanou
Podještědská cibulačka přináší na talíře vytříbenou chuť.