Recepty > polévky > podkrkonošské kyselo
Suroviny potřebné pro přípravu:
chlebový kvásek, hrst sušených hub, 2 vejce, 1 lžíce másla, 1 menší cibule, 3/4 šálku mléka, 1 lžíce hrubé mouky, 1 litr vody, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Kvásek polijeme vlažnou vodou a necháme v teple aspoň 4 hodiny kvasit. Houby zalijeme vodou, přidáme kvas, sůl a kmín a vaříme 15 minut. Osolené mléko, vejce a lžíci hrubé mouky smícháme a připravíme na másle pod pokličkou jako svítek. Přidáme do polévky spolu s cibulkou, osmaženou do růžova. Podkrkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Další recepty:
Jemná bramborová polévka s mlékem.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Kroupová polévka s uzeným masem z uzených žeber.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Španělská česneková polévka s kostičkami z nakrájené a osmažené veky.
Omáčka z cibule s vařeným bramborem.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Francouzská cibulová polévka kterou posypeme petrželovou natí.
Polévka kyselo z hub
Podkrkonošské kyselo přináší na české talíře svoji chuť.