Recepty

Recepty > polévky > podmáslová polévka

Podmáslová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 ml podmáslí, lžíce polohrubé mouky, lžíce krupice, lžíce másla, 4 vařená vejce, sůl, kmín, polévkové koření

Recept na přípravu:

Do vařící vody s kmínem a solí zašleháme pozvolna podmáslí, ve kterém jsme rozmíchali prosátou mouku a krupici. Polévku povaříme, přidáme do ní máslo a dochutíme ji polévkovým kořením a podle potřeby solí. Nakonec ji krátce povaříme a můžeme podávat. Do každé porce polévky vložíme díl vejce vařeného na tvrdo, pokrájeného na větší kousky.

Další recepty:
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Falešná slepičí polévka z bujonu.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Studená smetanová omáčka s citronem, máslo vymícháme se žloutky do pěny.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Česneková omáčka ke steaku příloha.
Silný slepičí vývar s těstovinami.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Pórková polévka s ovesnými vločkami, pórek vaříme, až změkne.
Thajská kokosová polévka

Recepty
Motto

Podmáslová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.