Recepty > polévky > podzimní polévka s knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
mrkev, růžičková kapusta, cibule, celer, petržel, pórek, kadeřávek, petrželová nať, sůl, nové koření, pepř, bobkový list
Na knedlíčky: 200 g droždí, 4 lžíce oleje, 2 lříce hrašky, sůl, 6 lžic celozrnné pšeničné mouky přesáté
Recept na přípravu:
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostičky, pór na plátky a růžičkovou kapustu na čtvrtky. Vše orestujeme na rozpáleném oleji a poté osolíme a asi deset minut dusíme. Po této době přilijeme vývar z kapusty, opepříme, přidáme zbylé koření a vaříme. Ke konci varu přidáme najemno nasekanou petrželovou nať.
Mezitím si uděláme knedlíčky. Na pánev nalijeme olej, přidáme droždí a necháme zcela rozpustit, přidáme hrašku a sůl a nakonec mouku. Vznikne hezké těsto. Ještě chvilku propaříme, pak sundáme z plotny a rukou uhněteme malé kuličky - knedlíčky, které vložíme do vroucí polévky a pět minut zavaříme.
Další recepty:
Rajská polévka z protlaku dochucená kořením.
Kulajda se zakysanou smetanou kterou dochutíme octem.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Svíčková z dýně hokaidó překvapí svou chutí.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Játrové knedlíčky do polévky
Podzimní polévka s knedlíčky má své kouzlo.