Recepty > polévky > pohanková polévka pro zdraví
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžíce oleje, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 3 brambory, 1,5 l vody, sůl, 2 velké hrsti loupané pohanky, 2 mrkve, 1 petržel, 1 celeru, zelený hrášek, brokolice, kostka zeleninového bujónu, Vegeta, sekaná zelená petrželka nebo pažitka
Recept na přípravu:
Na oleji zpěníme na kostky krájenou cibulku a rozetřený česnek (kolik sneseme), přidáme nakrájené oloupané brambory, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Mezitím si zvlášť uvaříme loupanou pohanku (cca 10 minut), scedíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do polévky. Přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a další zeleninu (hrášek, brokolici...), kostku bujónu a vaříme doměkka. Ochutíme Vegetou a sekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Další recepty:
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Valašská kyselica s brambory.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Oukrop z bramborového vývaru.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Pohanková polévka recept
Pohanková polévka pro zdraví má své chuťové kouzlo.