Recepty

Recepty > polévky > pohanková polévka z lámanky

Pohanková polévka z lámanky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 cibule, 3-4 lžíce pohanky lámanky, 2 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, sůl, špetka mletého pepře, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžička majoránky, 2-3 stroužky česneku, pažitka

Recept na přípravu:

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. V hrnci zahřejeme olej s máslem a přisypeme cibuli. Za stálého míchání necháme zesklovatět. Přisypeme pohanku a ještě chvíli společně orestujeme. Zalijeme 1,5 litrem vody, přidáme zeleninu, všechno koření, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny i pohanky (cca 15 minut). Z hotové polévky vyjmeme bobkové listy a kuličky koření. Přidáme rozmačkaný česnek a podle chuti dosolíme či dopepříme.

Při podávání na talíři posypeme posekanou pažitkou.

Další recepty:
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Kotlíková polévka do které přidáme utřený česnek.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Pohanková polévka se zeleninou zahuštěná jíškou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Pohanková polévka

Recepty
Motto

Pohanková polévka z lámanky přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.