Recepty > zeleninové > pohankové placky
Potřebné suroviny:
3 vejce, 250 g pohankové mouky, 25 g másla, 25 g cukru krupice, olej na smažení, 50 ml mléka, 1 lžička soli
Postup přípravy:
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Do mísy dáme pohankovou mouku s cukrem. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nalijeme mléko, přidáme vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Vše dobře zpracujeme do těsta a necháme ho hodinu odstát v chladu. V pánvi rozpálíme olej a naběračkou lijeme těsto, které osmažíme z obou stran dozlatova.
Další jídla:
Placky z dýně Hokaido s čerstvým zeleninovým salátem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Tvarohová pomazánka s mrkví k namazání na chleba.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Bramborové placky potíráme máslem.
Zeleninová polévka s vajíčkem.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Francouzské kuře s lilkem
Pohankové placky rozezní chuťové pohárky.