Recepty

Recepty > polévky > polévka ančka

Polévka ančka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 hrsti sušených hub, 4-6 středních brambor, 250 ml smetany (může být i zakysaná), 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, špetka drceného kmínu, 2 lžíce hladké mouky nebo světlé jíšky, kostka houbového bujonu, 4 rozšlehaná vejce, 2 lžíce másla, 1 cibule, sůl, ocet

Recept na přípravu:

Sušené houby čtvrt hodiny povaříme v půl litru vody, slijeme a vložíme do většího hrnce s bobkovými listy, kmínem, novým kořením, pepřem a na kostičky nakrájenými brambory. Zalijeme litrem a půl vody s rozpuštěným bujonem, osolíme, uvedeme do varu a vařte, dokud brambory nezměknou. Mezitím na másle osmahneme cibulku a když zesklovatí, přidáme vejce a usmažíme je. Z polévky odstraníme bobkové listy a kuličky koření. Přilijeme ve smetaně rozkvedlanou hladkou mouku nebo jíšku, povaříme a vmícháme vajíčka. Odstavíme z plotny a opatrně, aby se polévka nesrazila, dochutíme octem.

Další recepty:
Omáčka na špagety z rajčat rozmixovaná, osolená a okyselená.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Houbová polévka na kyselo kterou dochutíme.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Houbová polévka se smetanou

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka ančka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.