Recepty

Recepty > polévky > polévka andulka

Polévka andulka

Suroviny potřebné pro přípravu:

600 g brambor, 3 střední mrkve, 150 g hrášku, 1 pórek, olivový olej, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, drcený kmín, 1 kostka zeleninového bujónu

Recept na přípravu:

Brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme 1,5 litru vody, osolíme a společně s bujónem vaříme asi 10 minut. Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Na trošce oleje osmažíme pórek, přidáme mrkev a hrášek a chvíli smažíme společně. Z hrnce s uvařenými bramborami jich asi polovinu vybereme a přidáme na pánev k zelenině. Zamícháme a všechno dohromady opékáme 5-10 minut. Pak vmícháme lžičku kmínu, špetku pepře a přistrouhneme kousek muškátového oříšku. Brambory zbylé v hrnci ve vývaru dohladka rozmixujeme, přidáme osmaženou zeleninu a promícháme. Podle chuti dosolíme.

Další recepty:
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Francouzská cibulová polévka posypaná petrželovou natí.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Zelňačka s kroupami a klobásou.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Polévka cibulačka se sýrem a petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bílá polévka s vajíčkem dochucená octem.
Krémová česnečka z mléka.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Kuřecí česnečka s prolisovaným česnekem.
Bílá polévka z králíka

Recepty
Motto

Polévka andulka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.