Recepty

Recepty > polévky > polévka cacarka

Polévka cacarka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 litru vody, 2 velké brambory, 1 velká mrkev, 1 menší cibule, 6 kuliček pepře, 6 nových koření, 6 zrnek koriandru, 1 bobkový list, mletý pepř, kmín, trochu majoránky, tuk a mouka na jíšku, půllitrová sklenice kyselého zelí, sůl

Recept na přípravu:

Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory, mrkev a cibuli se vším kořením. Zelí podusíme zvlášť, slijeme vodu a pak přidáme do polévky. Mezitím připravíme jíšku a když je zelenina měkká, zahustíme s ní polévku, chvilku povaříme. Kdo chce zhubnout, odpustí si tu jíšku.

Další recepty:
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Vločková polévka s mlékem a žloutkem a zeleninou.
Srbská čorba ze zeleniny.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Loštická polévka chutná.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Cacarka zahuštěná lžicí hladké mouky.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bramboračka s houbami vaříme ji do změknutí brambor i hub.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Americká buchta

Recepty
Motto

Polévka cacarka přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.