Recepty > polévky > polévka chundelka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na 4 porce: voda v níž jsme vařili chlupaté knedlíky, 1 masox, 5 vajec, pepř, sůl, 1 cibule, houby, 1zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Vodu, v níž jsme uvařili chlupaté knedlíky, použijeme k přípravě polévky chundelky. Do vroucí vody přidáme kostku masoxu, základ dochutíme kořením (sůl, pepř, kmín). Povaříme houby z místního lesa. Na cibulce a trošce omastku usmažíme asi 5 vajec, které přidáme do polévky, kam ještě můžeme přidat zakysanou smetanu. Polévku při podávání na talíři ozdobíme pórkem a zelenou petrželkou.
Další recepty:
Kapustová polévka z vývaru.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Kapustová poléva s rýží kterou dochutíme rozmačkaným česnekem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Krémová česnečka z mléka.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Chlupaté knedlíky z cukety
Polévka chundelka přináší na talíře svoji chuť.