Recepty

Recepty > polévky > polévka eintopf

Polévka eintopf

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g sladkokyselého zelí, 200 g polévkové (kořenové) zeleniny, 150 g uzeniny, 100 g čočky, 100 g fazolí, 5 lžic másla, 4 lžíce hladké mouky, špetka prášku do pečiva, polévkové koření, smetana, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou zeleninu a na kolečka pokrájenou uzeninu. Vše krátce opečeme, zalijeme vodou, prošleháme, přidáme zelí a povaříme, až tuk vystoupí na povrch. Do polévky vsypeme uvařenou čočku a fazole, osolíme, opepříme, okořeníme. Nakonec na zjemnění přidáme smetanu a již nevaříme.

Další recepty:
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou ihned podáváme.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Eintopf je jídlo z jednoho hrnce.
Rychlá cibulačka s trochou zeleninového vývaru.
Tradiční kulajda se žloutky.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Cibulačka bez vína s roztaveným sýrem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Polévka s taštičkami wan-tan s houbami mu-err.
Toskánská cibulačka

Recepty
Motto

Polévka eintopf přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.