Recepty > polévky > polévka gulášová
Suroviny potřebné pro přípravu:
15 dkg vepřového a hovězího masa, 2 dkg sádla, cibule, paprika, 5 dkg mouky, 25 dkg brambor, sůl, 1,5 litru vody
Recept na přípravu:
Na sádle necháme zpěnit cibuli, přidáme papriku, na kostečky nakrájené maso a vše pomalu dusíme. Pak zaprášíme moukou, dáme osmahnout, přidáme na kostky nakrájené brambory, zalijeme vodou nebo polévkou z kostí a dobře povaříme, maso musí být měkké. Podle chuti přidáme sůl a polévkové koření.
Další recepty:
Bílá zelňačka bez masa z pokrájeného zelí.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme uvařená vejce.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Gulášová polévka z hovězího masa do kterého přidáme česnek.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Gulášová polévka z mletého masa
Polévka gulášová přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.