Recepty

Recepty > polévky > polévka hotová za deset minut

Polévka hotová za deset minut recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

60 g anglické slaniny, 100 g mrkve a celeru, kousek cibule, lžíce hrubé mouky, 2 vejce, sůl, pepř, kostka masoxu, 1,5 litru vody, petrželka

Recept na přípravu:

Do hrnce vložíme nakrájenou slaninu a necháme ji rozpustit. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na křenovém struhadle nastrouhanou zeleninu. Krátce ji osmažíme, přidáme hrubou mouku a za stálého míchání restujeme dozlatova. Na mouku vyklepneme 2 menší vajíčka a znovu mícháme, až vznikne vajíčková zásmažka. Tu zalijeme horkou vodou, zamícháme a přidáme kostku masoxu. Podle chuti osolíme a opepříme. Jen krátce povaříme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou.

Další recepty:
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Bramborová česnečka s česnekem.
Řecká čočková polévka z čočky kterou vaříme do měkka.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Čínská švestková omáčka kterou zahustíme do požadované hustoty.
Čínská slepičí polévka do které na závěr přidáme feferonku.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Cibulová polévka se sýrem

Recepty
Motto

Polévka hotová za deset minut přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.