Recepty > polévky > polévka houbová kulajda
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hrst čerstvých hub, 6 větších brambor, špetka kmínu, nové koření, 3 kuličky pepře, 2 bobkové listy, hrnek kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce octa, 4 čerstvá vejce, sekaný kopr
Recept na přípravu:
Očištěné houby nakrájíme. Brambory nakrájíme na kostičky a společně s houbami povaříme v osolené vodě s kořením (kmín, nové koření, pepř, bobkový list). Když jsou brambory měkké přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Podle chuti kulajdu osolíme, okyselíme octem a přidáme nasekaný kopr. Rozklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minutky mírným varem povaříme a dalších 5 minut necháme vejce dojít mimo tepelný zdroj. Žloutky vajec musí být poloměkké.
Další recepty:
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Omáčka na špagety z rajčat rozmixovaná, osolená a okyselená.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Houbová polévka na kyselo kterou dochutíme.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Houbová polévka se smetanou
Ochutnejte recept polévka houbová kulajda.