Recepty

Recepty > polévky > polévka hrachovka

Polévka hrachovka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

30 dkg hovězích a telecích kostí, sůl, několik kuliček pepře, menší cibule, kousek celeru, jedna malá mrkev, jedna petržel, 20dkg hrachu, 10 dkg sádla (může být i olej), 8 dkg hladké mouky, mletý pepř, třený česnek, sůl, polévkové koření, majoránky, petrželová nať, smažené kostičky z rohlíku nebo housky

Recept na přípravu:

Z kostí začneme vařit vývar v osolené vodě. Později přidáme pepř, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme doměkka. Hotový vývar přecedíme. Hrách, který si musíme nejlépe den předem namočit slijeme z této vody dáme vodu čerstvou a také uvaříme do měkka. Prolisujeme nebo rozmixujeme. Z části sádla a z mouky připravíme jíšku, a za neustálého míchání šlehací metlou přilijeme vývar z kostí a vaříme. Po 30 minutách přidáme prolisovaný hrách, pepř a dále zvolna vaříme. Ke konci varu přidáme prolisovaný česnek, dochutíme polévkovým kořením, drcenou majoránku. Podáváme s osmaženým rohlíkem a ozdobíme petrželkou.

Další recepty:
Brokolicová polévka se smetanou z kelímku.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Uzený vývar s kroupami které přidáme do vývaru.
Vajíčková tlačenka převázaná a uvařená.
Řecká čočková polévka vařená do měkka.
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Brokolice v sýrové omáčce s těstovinami.
Hrachovka recept

Recepty
Motto

Polévka hrachovkaa přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.