Recepty > polévky > polévka hrachovka s uzenou nožičkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g hrachu, 1 uzené vepřové koleno, 2 větší brambory, 150g kořenové zeleniny, 1 cibule, 3 bobkové listy, celerová nať, sůl
Recept na přípravu:
Přes noc namočený hrách sceďte, zalijte studenou vodou a vařte spolu s bobkovým listem a masem. Měkké maso vyjměte, pokrájejte na kostičky stejně jako zeleninu, cibuli a brambory. Ke hrachu dolijte 500 ml vody a vše znovu povařte, dochuťte solí a čerstvou celerovou natí.
Další recepty:
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Kuře se šunkou a sýrem zapečeme.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Hrachovka
Polévka hrachovka s uzenou nožičkou má své kouzlo.