Recepty > polévky > polévka hraška
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g zeleného hrášku, 20 g másla, 20 g mouky, sůl, 1/8 litru mléka, 1 vaječný žloutek
Recept na přípravu:
Ve vodě uvaříme vyloupaný hrášek. Polévku zahustíme světlou jíškou a povaříme. Hotovou hráškovou polévku rozmixujeme, přidáme žloutek rozmíchaný v mléce, prohřejeme a osolíme.
Další recepty:
Polévka z červené řepy podáváme se šťouchanými brambory.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Smetanová koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Mléková polévka ochucená pažitkou.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Hraška se žampiony
Ochutnejte recept polévka hraška.