Recepty > polévky > polévka kmínová neboli zásmažková
Suroviny potřebné pro přípravu:
kmín, olej nebo sádlo, dětská krupička, vejce, sůl, libeček
Recept na přípravu:
Tuk rozpálíme v hrnci, kmín v něm opražíme, přisypeme dětskou krupičku a zasmažíme. Zalijeme vodou, kterou přivedeme k varu a spolu se snítkou libečku pár minut vaříme. Nakonec všleháme jedno nebo dvě vejce a je hotovo.
Další recepty:
Staročeská zelňačka ze zelí.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Králičí polévka se smetanou a houbami.
Jemná brokolicová polévka ke které přidáme šlehačku pro zjemnění chuti.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Zelňačka s fazolemi kterou přilijeme šlehačkou.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Kmínová polévka
Polévka kmínová neboli zásmažková přináší na české talíře svoji chuť.