Recepty

Recepty > polévky > polévka madloch

Polévka madloch recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 větší cibule, 2 velké brambory, 150-200 g měkkého salámu, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 1 hovězí bujón, 1 smetana 12%, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce červené papriky, pažitka, sůl, olej

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, promícháme a po chvilce dáme 1 lžíci červené papriky, kterou jen chvilinku (aby nezhořkla), zasmahneme a zalijeme hovězím vývarem. Do polévky dáme brambory nakrájené na kostičky a necháme vařit, dokud nezměknou. Pak si nakrájíme salám, který přidáme před zahuštěním, nakrájený také na kostičky. Nakonec zamícháme mouku a druhou lžíci papriky do smetany a zahustíme polévku, pokud je třeba dosolíme a posypeme nasekanou pažitkou.

Další recepty:
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Bramborová česnečka s česnekem.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Marináda na kuřecí maso s kari kořením.
Kapustnica s vařenými brambory.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Bramborová polévka s koprem se kterou přidáme do talíře rozkrájená vejce.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Maďarská kuchyně

Recepty
Motto

Polévka madloch přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.