Recepty > polévky > polévka německé babičky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 sladká smetana, 4 středně velké brambory, 3 vejce, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, sůl, ocet
Recept na přípravu:
Do hrnce nalijeme 1 litr vody, do které přidáme oloupané a nakrájené nadrobno brambory, zalijeme smetanou, přidáme koření, osolíme a vaříme, až budou brambory skoro měkké okyselíme octem a přidáme vejce, aby z bílků a žloutků vznikly větší kousky. Kdo chce může polévku zahustit lžicí hladké mouky rozmíchanou v troše vody.
Další recepty:
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Rychlá čočkovka s česnekem.
Francouzská cibulová polévka kterou posypeme petrželovou natí.
Jihočeská zelnice okyselená octem.
Španělská česneková polévka s kostičkami z nakrájené a osmažené veky.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Pravá jihočeská kulajda s nadrobno nasekaným koprem.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Čočkovka recept
Polévka německé babičky přináší na české talíře svoji chuť.