Recepty

Recepty > polévky > polévka paní kuchařky

Polévka paní kuchařky

Suroviny potřebné pro přípravu:

300g předního hovězího masa, 200g cibule, 30g anglické slaniny, 1 lžička oleje, 1 dcl červeného vína, 1 kostka masoxu, sůl, 2 stroužky česneku, 200g mrkve, 50g žampiónů, 50g pórku, 1 červená paprika, petrželka

Recept na přípravu:

Maso opláchněte, očistěte a nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Anglickou slaninu nakrájejte na nudličky a krátce orestujte na oleji. Přidejte k ní nakrájenou cibuli a maso, vše orestujte, zalijte vínem a vodou (1,25 litru), přidejte masox, podle chuti dosolte a vařte asi 30 minut přiklopené pod pokličkou. Česnek a mrkev očistěte. Česnek nakrájejte na drobné kousky nebo prolisujte. Mrkev nakrájejte na kolečka a přidejte k povařenému masu a dále vařte dalších 5 minut. Papriku, pórek a žampióny očistěte a nakrájejte (papriku na nudličky, pórek a houby na plátky), přidejte do polévky a vařte ještě 10 minut. Hotovou polévku doplňte nasekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Telecí polévka z vývaru.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Telecí ragú s chřestem podáváme s rýží.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Ovarová polévka s kroupami

Recepty
Motto

Polévka paní kuchařky má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.