Recepty > polévky > polévka s červenou čočkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g červené čočky, 100 g rajského protlaku, 2 brambory, 4 střední rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprika, 3 lžíce olivového oleje, 750 ml vývaru, 1 lžíce citrónové šťávy, lístky čerstvé bazalky, 1 lžíce cukru, sůl
Recept na přípravu:
Cibuli omyjeme, oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek a brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky, chilli papriku nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli a česnek. Přilijeme rajský protlak, přidáme propláchnutou červenou čočku, chilli papriku a brambory. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přidáme cukr, sůl a zvolna vaříme doměkka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Do uvařené polévky přidáme rajčata, citrónovou šťávu a nasekanou bazalku.
Další recepty:
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Mexická salsa s chilli.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Pikantní kuřecí guláš
Polévka s červenou čočkou má své chuťové kouzlo.