Recepty > polévky > polévka s česnekovými knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce oleje, 1 mrkev, kousek brokolice, 2 žampiony, 1 slepičí bujón, 2 lžíce sekané petrželky, sůl, pepř a na knedlíčky 3 housky nebo rohlíky, 6 lžic mléka, 1 lžíce sádla nebo rozpuštěné slaniny, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžíce bramborového těsta v prášku (náhrada za vařený brambor a 2 lžíce hrubé mouky)
Recept na přípravu:
Zeleninu a houby pokrájíme na plátky a chvíli restujeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme bujón a přivedeme k varu. Mezitím si připravíme knedlíčky. Housky nakrájíme na drobné kostičky a nasypeme do mísy. Přidáme mléko, tuk, vejce, rozdrcený nebo nastrouhaný česnek a sypkou směs na těsto (nebo jemně nastrouhaný vařený brambor s moukou). Promícháme nejprve lžící a potom rukou. Tvoříme 8 knedlíčků, které oválíme v hrubé (polohrubé) mouce a zvlášť uvaříme v osolené vodě. Stačí jim 5 minut. Polévku zatím dosolíme, opepříme, přidáme petrželku a vložíme do ní knedlíčky.
Další recepty:
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Valašská kyselica s brambory, smetanou a mlékem.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Španělská česneková polévka
Polévka s česnekovými knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.