Recepty > polévky > polévka s drožďovými knedlíčky se salátem
Suroviny potřebné pro přípravu:
olej, 2 litry vody, 1 cibule, 50 g másla, 100 g droždí, mouka celozrnná pšeničná, 4 listy hlávkového salátu, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, čerstvá pažitka, vejce
Recept na přípravu:
Na rozpáleném oleji v hrnci usmahneme cibulku, ne do hněda, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, pepř celý, bobkový list a necháme chvilku povařit. Na malé pánvi mezitím rozpustíme máslo, když je rozpuštěné, přidáme droždí a necháme ho také rozpustit. Pak přidáme sůl, na jemné proužky nakrájený hlávkový salát a tolik mouky, aby nám vzniklo těstíčko, které se dá nabírat lžičkou a neteče. Je to cca 200g mouky. Nakonec sundáme z kamen a přidáme jedno vejce, které do těstíčka pečlivě zamícháme. Pokud již vře polévka, nabírají se knedlíčky lžičkou a zavařují do polévky. Při podávání posypeme na talíři čerstvou, jemně sekanou pažitkou.
Další recepty:
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Rychlá polévka z červené čočky kterou vaříme, až čočka zežloutne.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Bramborová polévka s koprem do které přidáme rozkrájená vejce.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Svíčková z dýně hokaidó překvapí svou chutí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Italská rajčatová omáčka kterou ozdobíme lístky bazalky.
Polévka z dýně Hokaido
Polévka s drožďovými knedlíčky se salátem má své kouzlo.