Recepty

Recepty > polévky > polévka s franfurtskými párky

Polévka s franfurtskými párky

Suroviny potřebné pro přípravu:

3-4 lžíce oleje, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 1,5 lžičky sladké mleté papriky, 1 kostka masoxu, sůl, mletý pepř, 100 g frankfurtských párků, 1 menší brambora, trochu mléka (cca 60 ml), majoránka

Recept na přípravu:

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme do změknutí. Zasypeme moukou a za stálého míchání upražíme jíšku. Odstavíme a vmícháme papriku. Zalijeme studenou vodou (cca 1,2 l) a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme masox, na kostičky pokrájenou bramboru a přivedeme k varu. Pomalu vaříme do změknutí brambor. Když jsou brambory měkké, přidáme na kolečka nakrájené frankfurtské párky, špetku majoránky, mléko a ještě několik minut povaříme. Na talíři můžeme při podávání posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Další recepty:
Staročeská bramboračka se žloutky.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Krémová česnečka z mléka.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Gulášovka s mletým masem dochucená mletou paprikou.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Zelňačka s klobásou a bramborem ke které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Gulášová polévka z hovězího masa se stroužkem česneku.
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Gulášovka z hlívy zahuštěná hladkou moukou nebo hraškou.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Gulášovka z kotrče

Recepty
Motto

Polévka s franfurtskými párky přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.