Recepty > polévky > polévka s hráškem a rajčaty
Suroviny potřebné pro přípravu:
mražený hrášek, zeleninový vývar, drobné nudle, česnek, rajčata, čerstvá pažitka, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Do horkého zeleninového vývaru nasypeme nudličky s hráškem a necháme asi 10 minut povařit. Oloupaný stroužek česneku přidáme do polévky jen asi na 5 minut a opět jej odstraníme. Rajčata očistíme, omyjeme, přepůlíme a zbavíme přebytečných zrnek. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky, které necháme v polévce dobře prohřát. Podle chuti osolíme a opeříme. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme sekanou čerstvou pažitkou.
Další recepty:
Kuřecí rizoto s hráškem posypeme strouhaným sýrem.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou podáváme s pažitkou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Rýže s hráškem
Polévka s hráškem a rajčaty má své chuťové kouzlo.