Recepty > polévky > polévka s jarními bylinkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vývaru z jehněčího masa, drobů a kostí, 80 g másla, 100 g hladké mouky, 25 g soli, 0,5 g mletého pepře, 0,2 g muškátového květu, 150 g jarních bylinek (mladých kopřiv, libečku, petrželky, pampelišky, špenátu), 2 žloutky
Recept na přípravu:
Rozpustíme 50 g másla, přidáme hladkou mouku a zhotovíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Zvolna vaříme asi 1/2 hodiny. Polévku dochutíme mletým pepřem, muškátem a podle potřeby dosolíme. Jarní bylinky opereme a posekáme nahrubo. Rozsekané bylinky dáme na zbývající rozpuštěné máslo a krátce podusíme. Potom na ně přecedíme provařenou polévku, přivedeme do varu a přilijeme našlehané žloutky, které necháme v polévce srazit.
Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Dršťková omáčka na víně s rýží.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Hrachová polévka
Ochutnejte recept polévka s jarními bylinkami.