Recepty

Recepty > polévky > polévka s kapáním

Polévka s kapáním

Suroviny potřebné pro přípravu:

kousek kuřecího masa nebo vývar z kuřecího bujónu, čerstvou zeleninu, sůl, pepř, muškátový oříšek, polohrubá mouka, 2 vajíčka

Recept na přípravu:

Uvaříme si vývar, buď z kuřecího bujónu nebo z kousku kuřete. Přidáme mraženou nebo čerstvou zeleninu: mrkev, pórek, pastiňák, libeček listy. Povaříme doměkka. Mezitím si připravíme kapání, 5 dkg polohrubé mouky smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a 2 vajíčky. Vše pečlivě metličkou smícháme a přes sítko s většími oky necháme prokapat do polévky. Polévku u nevaříme jen mírně zahřejeme.

Další recepty:
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Valašská kyselica s brambory.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Francouzská majonéza jemně okyselená.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Babiččina rajská s masovými kuličkami.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami a mlékem.
Rychlá vajíčková polévka s nasekanou petrželku.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Rajčatová polévka s kapáním

Recepty
Motto

Polévka s kapáním má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.