Recepty > polévky > polévka s kerblíkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
máslo, hladká mouka, zeleninový vývar, čerstvý kerblík, smetana, pepř, sůl
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a promícháme. Musíme dát pozor, aby mouka zůstala světlá. Za stálého míchání přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni přivedeme k varu. Osolíme, opeříme, přilijeme smetanu a přisypeme jemně posekaný kerblík. Necháme důkladně povařit. Polévku servírujeme teplou, zdobenou snítkou kerblíku.
Další recepty:
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Kuřecí rizoto s hráškem posypeme strouhaným sýrem.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou podáváme s pažitkou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Rýže s hráškem
Polévka s kerblíkem má své chuťové kouzlo.