Recepty

Recepty > polévky > polévka s masovými knedlíčky z mletého masa

Polévka s masovými knedlíčky z mletého masa

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g mletého masa, sůl, pepř, 1,5 litru vývaru (z masa nebo kostí), 60-80 g taveného sýra, 200 g čerstvého hrášku

Recept na přípravu:

Do vařícího vývaru rozdrobíme sýr a mícháme dokud se neroztaví. Maso promícháme se solí a pepřem, namočenýma rukama nebo lžičkou tvoříme malé kulaté knedlíčky a vhazujeme do polévky. Přidáme hrášek a povaříme asi 5 minut. Podle potřeby můžeme dosolit či opepřit.

Další recepty:
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Kotlíková polévka do které přidáme utřený česnek.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Cuketová polévka s rajčaty kterou rozmixujeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Rajská polévka s masovými knedlíčky a těstovinami

Recepty
Motto

Polévka s masovými knedlíčky z mletého masa přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.