Recepty > polévky > polévka s praženou krupicí
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 a 1/4 litru vody, 80 g kořenové zeleniny, 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, 40 g krupice, 40 g tuku, sůl, kmín, 1-2 bílky, petrželka
Recept na přípravu:
Na tuku opražíme na nudličky nastrouhanou kořenovou zeleninu, nadrobno nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Zasypeme krupicí, přidáme kmín a za stálého míchání orestujeme do zlatova. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi deset minut. Do hotové polévky rozmícháme bílky a okořeníme petrželkou.
Další recepty:
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Zeleninová polévka s krupicí a hrstí nasekané pažitky.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Kroupová polévka s uzeným masem ozdobíme ji majoránkou.
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Mrkvová polévka s krupicí a vajíčkem
Polévka s praženou krupicí má své chuťové kouzlo.