Recepty > polévky > polévka s rýží
Suroviny potřebné pro přípravu:
Potřebné suroviny jsou napsány v textu receptu.
Recept na přípravu:
Nadrobno nakrájíme středně velkou cibuli, zalijeme ji čtvrt litrem drůbežího vývaru (může být z bujonové kostky) a čtvrt litrem mléka, necháme převařit a pak přidáme 2-3 jemně nastrouhané mrkve a hrstičku předem spařené rýže. Vaříme, až je rýže měkká, dolijeme vodu podle potřeby - jak chceme mít polévku hustou, dosolíme. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou nebo můžeme polévku rozmixovat a podávat jako krémovou.
Další recepty:
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Fazolačka s uzeným masem dosolená podle chuti.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Bramboráky z cukety zdobíme cherry rajčátky a salátem.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Pikantní zelňačka s brambory.
Červená zelňačka s řepou.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Rajčatová polévka s rýží
Polévka s rýží přináší na talíře vytříbenou chuť.